top of page

Postřehy z triatlonového Českého poháru očima Matěje Nekorance

Závod ČP v Karlových Varech 22.8.2015

Závod byl kompletně obsazený co se týče juniorů. Plavání bylo dost drsné, spoustu ran jsem dostal, ale taky jsem spousty ran rozdal, lezl jsem ve velkém druhém balíku, ale po výjezdu z depa jsme se dostali ihned do kopců a skupina se vyseparovala pouze na nejlepší.

Na kole jsme jeli neskutečné bomby a co kopec tak to někdo zkoušel a protože se nikomu nechtělo tak jsem ty nástupy musel likvidovat všechny sám - to bralo hodně sil. Ještě důležitá informace, když jsem si těsně před depem bral carbonex, tak jsem zrovna v tu chvíli najel na nějaký hrb a skončil na zemi, takže jsem celý závod odjel na iontáku a na vodě. Při sjezdu do druhého depa se mi podařil roztrhat balík, takže jsem si udělal nepatrný náskok cyklistika(33:50) průměr 36,3km/h. Běh to už byla jenom těžká dřina, jel jsem totální podlahu a vyplatilo se to. Běh 17:01(dle propozic to bylo 4,9km) V juniorech nakonec 5.místo a relativně malé ztráty na zbytek.

Konečně jsem letos potvrdil konkurenci schopnost mezi juniory i přesto že jsem mladší, všichni ti kluci co byli přede mnou byli starší (kromě vítěze:). Jsem teď hrozně unavený, protože jsem včera strávil 10hod. cestováním a to vezme dost sil. Příští týden se koná poslední závod ČP v Jablonci nad Nisou.

Závod ČP v Jablonci nad Nisou 29.8.2015

Závod se odehrával na relativně těžkých tratích. Plavalo se mi skvěle bohužel při bitce na bojce mi někdo dvakrát strhl brýle, a tak jsem začal pomalu nabírat ztrátu na balík. Do depa jsem přibíhal osamocený a první polovinu cyklistiky jsme jeli pouze ve dvou a pokoušeli se sjíždět balík. V poslední okruhu se nám to povedlo a do depa jsme přijížděli pohromadě(30:13-průměr 39,9km/h). První kolo na běhu jsem se celkem trápil, ale co běžecký okruh to jsem zrychloval a v posledním jsem letěl. V běžecké části bylo 6 dost těžských stoupání a běh za 18:50 beru všemi deseti.

Celkový čas 1:01:50. Umístění v juniorech se stejným obsazením jako v K.V. a ještě o kousek lepší umístění - 4.m. V celkovém bodování Českého poháru jsem nakonec skončil 5. (ale jako 2. v 1997) což je podle mě skvělý výsledek, protože jsem teprve prvním rokem junior a mám ještě rok čas. Po závodě jsem teď hrozně unavený.

Za skvělé umístění a výsledky v obou závodech gratulujeme!

 

Aktuality

 

Vydané články

Archiv

Hledat podle štítků:

Sledujte nás:

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page